Duurzaamheid


We maken héél bewuste keuzes bij de productie van onze collectie. De manier waarop onze kleren vervaardigd worden, de stoffen en producten die gebruikt worden, de werkomstandigheden van de mensen die onze collectie maken,… daar willen we absoluut niet op inboeten. We zijn dan ook héél dankbaar bij elke aankoop uit onze collectie! Dan weten we dat jullie diezelfde keuze maken. Dan beseffen we dat we samen met jullie kiezen voor een mooie toekomst.


Hier zie je de labels en waarvoor ze staan. Zo kan je heel concreet zien waarvoor we ons inzetten en waarom onze prijzen net iets hoger liggen dan die van de ketens in de winkelstraten. Maar waar je koopt wel kwalitatieve stuks waar je héél lang plezier aan zal beleven! 

Het GOTS-label is een internationaal label voor biologisch textiel, opgericht in 2002.

Het GOTS-label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Verder gelden er kwaliteitsvereisten voor de producten.

De controle gebeurt door onafhankelijke controleorganismen.

De Global Recycled Standard geeft aan dat één of meer materiaalsoorten van kleding en andere producten minimaal voor 50% uit gerecycled materiaal bestaat. Dit betekent dat de hoeveelheid gerecycled materiaal in samengestelde producten dus lager kan zijn dan 50%. Het percentage gerecycled moet, per materiaalsoort, op het etiket vermeld worden.
Peta approved vegan is een internationaal label voor dierenwelzijn. Het label wordt beheerd door de PETA ( People for the Ethical Treatment of Animals ), een non-profit organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn.
Het label garandeert dat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong in het product aanwezig zijn. Het kan worden teruggevonden op onder meer kleding, schoenen en accessoires.
Fair Wear Foundation is een internationaal multistakeholderinitiatief voor goede arbeidsomstandigheden in de textielsector, opgericht in 1999.
Enkel de meest vooruitstrevende bedrijven mogen hun lidmaatschap van de Fair Wear Foundation aanduiden op hun producten. Het Fair Wear-label is een erkenning voor de bedrijven/ merken die lid zijn van de Fair Wear Foundation. De Fair Wear Foundation voert zelf de controle uit.